По света

Шоколадовият Милано

В този пост ще преобладават снимките, защото не бих намерила по-добър  начин да ви запозная (макар и бегло) с изобилието от шоколад и сладки изделия
в Милано. Ако планирате да отидете на почивка  или  по работа там, ви препоръчвам да не сте на какъвто и да е хранителен режим, защото няма смисъл (тези, които са били знаят ; ) ). Рано или късно ще го нарушите… : ) В противен случай бихте съжалявали.

Отивайки в Милано, знаех, че все ще попадна на някое хубаво местенце, където да задоволя шоколадовите си пристрастия. Така и стана. Двете места, където бях редовен посетител, се оказаха и доста популярни заведения (поне според google, хехе). Там, освен прекрасният италиански gelato (сладолед, всякакви вкусове), има такъв богат избор от шоколадови и какви ли още не вкусотии, че да се спреш на едно, дори две неща, е наистина много трудно.

Двете сладкарници са на 2 минути разстояние пеша една от друга и в непосредствена близост до гара Cadorna -център. Горещо ги препоръчвам!

Venchi
 Shockolat Maggi

След като направих и проучване на местата, които си заслужава да се посетят, разбрах за Pasticceria Martesana. Сладкарницата е собственост на Davide Comaschi – спечелил първо място на „The Worldwide Chocolate Championship“ за 2013. Отдалечено от центъра местенце, но въпреки това заслужаващо да се посети. А за тези от вас, които не са такива привърженици на шоколада, а са само придружаващи… имат възможност да си поръчат бира (и не само), която идва с мезе. : )

Междувременно, може да се наслаждавате на какви ли не изкушения по улиците на Милано. Сладкарниците и заведенията, които предлагат не само шоколадови вкусотии, са буквално на 5 минути едно от друго (говорейки за центъра). Ето например такива торти са често срещано явление:

Ако имате възможност да отидете и  до езерото Комо (40-50 мин от Милано с влак), ви препоръчвам една много симпатична сладкарница в град Комо – Caffe Napoletano. Собственичката е изключително приветлива жена, която ще направи престоя ви още по-приятен. Съдейки по няколкото димпломи, окачени по стените, всички сладкиши и сладки са приготвени от нея.

Разбира се, ако стигнете до Комо, би било хубаво да отидете и до други градчета по езерото. Сигурна съм, че всяко едно ще има какво да ви предложи. : )

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s