Сладкиши / Сладкиши и торти

Nutella кейк

Scroll down for English

Пишейки ви за толкова вкусни неща не мога да не отбележа, че пия домашно бяло вино – колко приятно! А за да ми е още по-приятно си пуснах и  музика. : )
А сега да се върна към Нутела кейк рецептата. Попаднах на нея благодарение на моя приятелка и бях силно впечатлена от продуктите, които са ми необходими, за да запретна ръкави, а именно Нутела (250 гр) и 4 големи яйца.Фурната се загрява на 180 градуса. Яйцата се разбиват с миксер на най-висока степен, до утрояване на обема. 10 минути са достатъчни, но трябва търпение. Яйцата са от значение за обема на сладкиша.Течният шоколад се затопля в микровълнова печка (около 20 секунди) и постепенно, на три пъти, се добавят яйцата. Бърка се в посока на часовниковата стрелка, за препоръчване е да се използва шпатула (само не с обикновена лъжица).Формата (за това количество трябва да е по-малка; кръгла 16-17 см) се покрива с готварска хартия. Върху нея се изсипва готовата смес. Пече се около 25-30 минути. След като е готов сладкишът се оставя да изстине напълно. Вече изстинал десертът е готов за нарязване на парчета.

Би бил чудесен със сладолед или конфитюр. : )

*****

To make this Nutella cake, all you need is 250 gr of Nutella and 4 large eggs.

  1. Preheat the oven to 180C (350F).

  2. Beat the eggs (highest speed) until triple in volume. I suggest at least 10 minutes. Though it might seem very annoying, you should be careful as the egg mixture is a key element in preparing this cake.

  3. Heat the chocolate in a microwave-safe bowl for 20 to 30 seconds.

  4. Add 1/3 of the eggs to the Nutella. Stir with a spatula (everything but a table spoon) in the same clockwise direction until all of the egg is mixed in. Do the same with the other two thirds. Stir until no streaks remain.  Do not put all of the egg mixture at once as the whipped eggs might lose some of their volume.

  5. Grease 16-17 cm round pan and use parchment paper to line all sides and bottom.

  6. Pout batter into the pan and bake for 25 to 30 minutes.

  7. When ready, let the cake cool completely before cutting and serving.

One thought on “Nutella кейк

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s