Други

От брауни на шоколадови крутони (Кухненски катастрофи vol.3)

Този пост е малко по-различен. Наместо рецепта за брауни, онагледавям как се правят шоколадови крутони за сладолед.

Какво ви трябва:
– Александър – 12 г.
– Евгени – 11 г.
– Филип – 6 г.
– Желание да ядете брауни
– Загуба на представа за времето

Желанието го имаше, намерихме и подходящата рецепта. Снабдихме се с всички необходими продукти (шоколад, брашно, масло, яйца, захар, какао) и запретнахме ръкави.
Започнахме с разтапянето на шоколадът (но не на водна баня). Получи се много добре. Продължихме с разбиването на яйцата и захарта, за което Филип отговаряше.

След като изсипахме шоколадовата смес в друг съд, Алекс се зае да „измие“ тенджерата – отличник!

Настъпи най-важната част, а именно да смесим брашното с шоколадът. Тъй като този процес изисква доста усилия, трябваше заедно, един след друг, да бъркаме, за да се получи еднородна смес. Отново се справихме безупречно и браунито вече беше готово за предварително загрятата фурна  (170-180 градуса). Ето как става и това:

Хубаво е браунито да се пече за не повече от 30-35 минути, но докато момчетата играеха футбол в двора, а аз сърфирах из нета…малко забравихме за него. Стана по-твърдо отколкото трябваше и, за да го изядем, но и да запазим зъбите си здрави имровизирахме и направихме крутони. Комбинацията от сладолед и крутони се хареса на всички. Като резултат: сладоледът свърши, а браунито остана за следващата кутия… Вкусно и икономично: )))

Беше забавно, искам пак!

*****

If you look at the photos above you might wonder what exactly we tried to prepare.
Well, few weeks ago we (me, my two brothers and cousin) decided to make a brownie.  We had all the ingredients and began the cooking process. Philip was in charge of mixing the eggs and sugar while Alex had to „clean“ the saucepan from the chocolate mixture. They both did a great job. : ) Finally, we put the flour and chocolate together and stirred until we got a smooth mixture. We then poured the batter into a baking tray and waited until the brownie was ready. Unfortunately, instead of 35 minutes we baked the cake for almost 40 minutes and that was disastrous. It was nobody’s fault… The brownie turned out to be so hard that we could not eat it. Nevertheless, instead of throwing it away we used it to make chocolate croutons. They tasted just perfect with ice-cream. Eventually, the brownie was consumed. Yes, all of it.
Although we had our little catastrophe in the kitchen, we had loads of fun. I would not mind having this experience once again. : ))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s