Сладкиши и торти / Торти

Бисквитена торта с маскарпоне и горски плодове

Ето един бърз вариант на бисквитена торта. Попаднах на нея, изпробвах я и мисля, че е редно да споделя рецептата с вас. : ) Приготвя се за около 20 минути + допълнително време за охлаждане.

Продукти:

  • 500 гр маскарпоне (1 кутия)

  • 200 гр сладкарска сметана (използвах заквасена)

  • 200-300 гр течен шоколад (може и повече…)

  • 200 мл прясно мляко

  • 1 пакет какаови бисквити

  • 1 1/2 – 2 пакета обикновени бисквити

  • 3 с.л. пудра захар

  • 1 ванилия

Допълнително (по мое усмотрение):

  • пюре от горски плодове
  • горски плодове за украса

С помощта на миксер се разбъркват маскарпонето, сметаната, захарта и ванилията.

Какаовите бисквити се натрошават в блендер или на дъска с чук.

Течният шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Ако нямате течен, може и обикновен на блокчета.

Към сместа с маскарпоне се добавя пюрето от горски плодове и се разбърква хубаво.

Във форма за торта (моята е с диаметър 22 см) се реди както следва: 1 ред обикновени бисквити (всяка се потапя в прясно мляко), крем маскарпоне и горски плодове, натрошени какаови бисквити, течен шоколад.

И така до изчерпване на продуктите.

Съвет: последният ред трябва да завършва с крем маскрапоне и какаови бисквити.

За украса се поръсват горски плодове.

Готовата торта се слага в хладилник, за да се охлади и стегне. Препоръчвам минумум 1 час.

Много е вкусна. : )

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s