Без категория

Мишоци

Ето възможност да консумирате шоколадови мишки. Моите се получиха малко вампирести, но въпреки това бяха изядени (=.

Приготвят се сравнително бързо (без печене), но е желателно сместа, преди оформянето на мишките, да престои поне 1:30-2 часа в хладилник.

Рецептата е взета от Златната книга.

Продукти (12-15 броя):

  • 150 г натурален шоколад (на едри парчета)

  • 90 мл сметана (до 45% масленост. Аз използвах Президент)

  • 125 г шоколадови бисквити, натрошени на ситно (препоръчвам Еверест)

  • 50 г пудра захар

  • 24 сребристи перли за очи (поради липса на такива използвах тубички с бои на Dr. Oetker)

  • филирани бадеми за уши

  • червени ленти лакриц за опашки (отново използвах тубичките на Dr. Oetker)

Бисквитите се натрошават в блендер. Ако нямате такъв или не ви се мие след това (както при мен) използвате чук и дъска:

Шоколадът се разтапя на водна баня (или в микровълнова печка на не повече от 450 W) и се разбърква заедно със сметаната и бисквитите до получаване на еднородна смес.

Получената смес се покрива с прозрачно домакинско фолио и се слага в хладилник за около 2 часа, за да стегне. От тестото се оформят топчета с големината на топка за голф (може да импровизирате в големината). Единият край на всяко топче се заостря – наподобява муцунка. Другата страна (дупето) се оваля в пудра захар. За уши се използват филираните бадеми, а за очи и опашка си служите с тубичките на Dr. Oetker.

Готовите мишки се слагат в хладилник за 2 часа, след което може да си играете с тях.

Малко е играчка, но пък си заслужава. ( =

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s