Сладоледи и кремове

Трюфел крем с череши

Изключително лесен и бърз за приготвяне трюфел-мус крем с череши. Необходими са не повече от 20 мин за приготвяне + време за охлаждане.

С количеството продукти по-долу се получава крем за 3-4 порции. Ако искате по-голямо количество ще е необходимо да удвоите, утроите дозата. : ) Рецептата съм заимствала от списание GoodFood, заменяйки някои от продуктите с други.

 

Крем:                                                                                                 

  • 100 г бял и 100 г черен/ млечен шоколад

  • 200 мл течна сметана

  • 1-2 щипки индийско орехче

  • 2 жълтъка

  • около 10 череши (следващият път ще сложа 20)

Украса:

  • ванилов сладолед

  • какао

  • череши

Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня. След като се разтопи напълно се оставя за 2-3 мин да падне температурата.

Докато изстине шоколадът, разбивате сметаната на сняг.

Към шоколадът добавяте предварително нарязаните на дребно череши, индийското орехче и жълтъците. Към получената смес постепенно и внимателно добавяте и сметаната.

Трябва да се получи хомогенна смес (тази на горната снимка все още трябва да се бърка : )).
Ами това е. Оставяте да се охлади и може да сервирате и украсявате.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s