Кое какво е (навигация)

Тук ще ви подскажем набързо как да се ориентирате по-лесно из блога ни.

Най-лесните рецепти (таг „лесно“) са онези, с които всеки може да се справи. В (повечето от) тях всичко се случва в една купа, от вас остава само да го разбъркате и сложите във фурната… а тя дори не е необходима в някои от случаите!

До 30мин. (също познато като таг „бързо“) включва онези рецепти, забъркването на които отнема не повече от половин час. След това, обаче, забърканото трябва да бъде оставено в хладилника за няколко часа или за през нощта. Т.е. рецептите са подходящи за онези от вас, които очакват гости утре и трябва да готвят цял ден разни други неща и искат да си помогнат с нещо от днес. Подкатегорията без охлаждане (и тагът със същото име) съдържа рецептите, които за по-малко от 30мин ще бъдат вече готови за консумация. В повечето случаи това означава, че ще трябва да ги сервирате топли, но пък те и без това са по-вкусни така.. Като например този лава кейк или пък произволен вид куукис.

<10 лв (таг „евтино“) означава, че направата на съответните рецепти ще ви излезе не повече от 10лв. Ако предположим, че не разполагате с ни-как-ви продукти (в т.ч. брашно, захар, масло…).

Специални сме нарекли всички онези рецепти, чието приготвяне отнема 1. много време или 2. повечко пари. С други думи, не са „за всеки ден“, но са чудесни за специален повод.

Други (таг „разни“) са рецептите, които не сме успели да причислим към гореспоменатите категории. Някои от любимите ни са именно „други“🙂

Помощ страницата съдържа постовете, в които сме обяснили някои често срещани чуденки. Като например  „колко чаени чаши са 100г захар“, „що е то ганаш или пък „защо има и сода бикарбонат, и бакпулвер в тази рецепта“. Уместно ми се стори тук да поместя и небезизвестните кухненски катастрофи, които по принцип са с таг „гаф“. Това са неща, които сме оплескали при приготвянето, но някакси сме успели да спасим положението. Току-виж сме вдъхновили още някого да си поправи разпаднатото руло, вместо да го изхвърли…

Останалите ни се виждат ясни, затова спираме с обясненията засега, а вие, ако имате въпроси, не се колебайте да попитате🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s